GroenLinks pleit voor actieplan toegankelijkheid

GroenLinks wil dat er een actieplan komt om de fysieke toegankelijkheid van Rotterdam snel te verbeteren. Twintig procent van de Rotterdammers heeft een lichamelijke beperking: zij hebben een slecht gezichtsvermogen, zijn slechthorend of slecht ter been. Voor hen zijn veel plekken in Rotterdam nog steeds niet goed bereikbaar. Om de stad ook voor hen toegankelijker te maken dient GroenLinks donderdag 12 maart een initiatiefnota in.

In samenwerking met belangenorganisaties heeft GroenLinks een lijst gemaakt met verbeterpunten voor de toegankelijkheid van publieke gebouwen, woningen, winkels en horeca. Een van de voorstellen is het aanstellen van een toegankelijkheidsambassadeur. Het idee is dat deze ambassadeur in een vroeg stadium wordt betrokken bij bouw- en infrastructuurplannen waardoor er beter wordt nagedacht over toegankelijkheid.

Raadslid Astrid Kockelkoren: ‘GroenLinks staat voor een stad waar iedereen kan meedoen. Dat is nu nog niet altijd het geval. Terwijl een aanpak die goed is voor iemand in een rolstoel, ook goed is voor iemand die een kinderwagen voortduwt of voor iemand die gewoon een wandeling door de stad wil maken. Een win-winsituatie. Een toegankelijke stad is een stad voor alle Rotterdammers .’