GroenLinks opent op zaterdag 20 februari een weggeefwinkel op Plein 1953 in de Charloise wijk Pendrecht. De winkel is één dag open. Tijdens de opening van de weggeefwinkel worden spullen gratis weggegeven aan bewoners van de deelgemeente Charlois.

GroenLinks roept mensen op om boeken, kleine meubels, werkende apparaten, schilderijen, fietsen, kleding of andere spullen vóór 20 februari te doneren. Mensen die spullen willen bijdragen kunnen bellen met Ido Bol op 06-28557031. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om op 20 februari zelf goederen te brengen naar de weggeefwinkel.

Groenlinks wil met de eenmalige actie laten zien dat veel spullen langer kunnen meegaan en vaak te snel worden afgedankt. 'Veel mensen bellen het grof vuil als ze zijn uitgekeken op een kastje of ze gooien uitgelezen boeken bij het oud papier', zegt Arno Bonte, lijsttrekker van GroenLinks Rotterdam. 'Internet is natuurlijk een zegen voor hergebruik van goederen, maar Marktplaats zorgt ook voor veel extra autoverkeer van mensen die tweehonderd kilometer verderop een bankstel kopen. Het is nog veel beter om je spullen een tweede leven te gunnen in je directe woonomgeving. Je helpt andere Rotterdammers ermee en het bespaart onnodig gesleep met goederen door Nederland.'