GroenLinks heeft van alle Rotterdamse partijen de meeste roze kandidaten op de kandidatenlijst staan, blijkt uit een inventarisatie van homobelangenvereniging COC. Op de GroenLinks-lijst voor de raadsverkiezingen op 19 maart staan zeven kandidaten die homo- of biseksueel zijn.

Andere politieke partijen in Rotterdam hebben geen, één of hooguit twee homoseksuelen op de lijst staan. OPA en het CDA hebben zelfs geen enkele kandidaat die openlijk tot de LHBT-gemeenschap gerekend mag worden. D66 en Leefbaar Rotterdam naderen GroenLinks nog het meest met elk twee kandidaten.

GroenLinks heeft met Jimmy Smet op plek 4 tevens de hoogste niet-heteroseksuele kandidaat. Hij is daarmee de enige openlijke LHBT-kandidaat in Rotterdam op een verkiesbare plek. Smet is daarnaast lijsttrekker in het gebied Feijenoord.

Niet alleen de kandidatenlijst, maar ook de voorstellen van GroenLinks zijn het meest gay-vriendelijk. De partij scoort als enige partij in Rotterdam de maximale score op alle onderdelen die door het COC zijn getoetst.