GroenLinks Rotterdam lanceert vandaag het officiële Arno Bonte meldpunt. De partij doet dit om te memoreren dat het op deze dag precies tien jaar geleden is dat Arno Bonte geïnstalleerd werd als raadslid in de Rotterdamse gemeenteraad. Volgens fractievoorzitter Judith Bokhove is een persoonlijk meldpunt het ideale cadeau voor Bonte, die dol is op meldpunten.

‘De meeste Nederlanders kennen Arno vooral van het meldpunt vuurwerkoverlast’, aldus Bokhove. ‘Maar Arno zat ook achter het succesvolle ov-chipklacht-meldpunt, en het meldpunt voor politiegeweld.’ Op beide meldpunten kwamen reacties binnen uit heel Nederland. Voor een gemeenteraadslid is het uitzonderlijk om zo vaak landelijke aandacht te genereren voor de problemen die je aankaart.

Op www.bontemeldpunt.nl kan iedereen een felicitatie achterlaten voor Rotterdams bekendste raadslid. Diverse prominenten hebben dat al gedaan. Zo schrijft kamerlid Linda Voortman: “Arno bruist al jaren van de ideeën en weet zijn visie altijd in concrete voorstellen om te zetten.” Bokhove hoopt dat de felicitaties de komende dagen binnen zullen stromen.