GroenLinks wil dat verkoopautomaten voor strippenkaarten weer in gebruik worden genomen op de metrostations waar reizigers kunnen overstappen op de bus. Vanaf metrostations zoals Capelsebrug en Zuidplein vertrekken meerdere bussen zonder kaartlezers, waardoor reizigers nog steeds een strippenkaart nodig hebben.

GroenLinks krijgt via www.ov-chipklacht.nl veel klachten binnen van reizigers over het verdwijnen van de verkoopautomaten voor strippenkaarten. Op stations waar reizigers kunnen overstappen op de bus leidt dit tot hogere kosten voor de reiziger, omdat zij een kaartje moeten kopen bij de chauffeur.

Raadslid Arno Bonte heeft wethouder Baljeu daarom opgeroepen om te zorgen dat de automaten blijven staan, zolang niet alle bussen zijn voorzien van werkende kaartlezers en zolang de strippenkaart een geldig vervoerbewijs is in bus en tram. Bonte: ,,Wij begrijpen dat de RET de automaten overbodig vindt voor metroreizigers, omdat de strippenkaart daar niet meer geldig is, maar op metrostations komen ook overstappers die verder willen reizen met de bus. Zij moeten natuurlijk wel makkelijk aan een vervoersbewijs kunnen komen.”