GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi voerde zondagmiddag campagne op het Rotterdamse Dunya Festival. Dibi is kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. De 27.000 leden van GroenLinks kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op Tofik Dibi of fractievoorzitter Jolande Sap.

GroenLinks staat elk jaar met een kraam op Dunya, een festival met wereldmuziek en poëzie in het park bij de Euromast. Op het festival komen doorgaans veel leden en sympathisanten van GroenLinks.

Bezoekers konden zondag bij de GroenLinks-kraam met Dibi in gesprek. Ook konden mensen de petitie tekenen tegen aanleg van de A13/A16. Deze nieuwe snelweg doorklieft de groene stadsrand van Rotterdam, zorgt voor vuile lucht en verkeerslawaai voor duizenden Rotterdammers en lost de verkeersproblemen niet op.

Volgens de Rotterdam campagnecoördinator Peter Jan de Werk was Dibi van harte welkom in de Maasstad. ‘We vinden het fijn dat Tofik Dibi naar Rotterdam is gekomen, maar we zijn natuurlijk neutraal en voeren op het Dunya Festival campagne voor een goede verkiezingsuitslag in september, ongeacht wie dan onze lijsttrekker zal zijn.’