GroenLinks draagt Jimmy Smet en Lies Roest voor als burgerraadslid. Zij worden vandaag geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Een burgerraadslid voert namens een van de raadsleden het woord in een of meerdere commissies waarin het raadswerk wordt voorbereid. Fractievoorzitter Judith Bokhove is blij met de versterking: ‘Met Jimmy en Lies erbij hebben we een sterk team. Ik kijk uit naar de samenwerking.’

Smet is de afgelopen jaren politiek actief geweest in de deelgemeente Feijenoord als steunfractielid, deelraadslid, burgerraadslid en de afgelopen vier jaar als fractievoorzitter. Zijn professionele carrière heeft Jimmy opgebouwd in het onderwijs. Hij is ruim 15 jaar werkzaam bij een stichting voor jeugdzorg en onderwijs aan leerlingen met gedragsstoornissen en opvoedingsmoeilijkheden.

Roest is momenteel werkzaam bij GroenLinks als fractiemedewerker. Ze is eerder burgerraadslid geweest in de deelraad van Overschie, was actief binnen DWARS en heeft ook meegeschreven aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks Rotterdam. Naast haar politieke activiteiten werkt ze ook als regisseur bij de Rotterdamse studententoneelvereniging RISK.