NIFFO galerie

GroenLinks deelt 50 taarten uit aan Rotterdammers

Op donderdag 1 maart delen politici en vrijwilligers van GroenLinks Rotterdam voor het 9e jaar op rij complimenttaarten uit. Rotterdammers en Rotterdamse organisaties met een groot hart voor de stad worden in het zonnetje gezet voor Nationale Complimentendag. Dit jaar wordt het grootste aantal taarten ooit uitgedeeld: 50 in totaal, gelijk aan het aantal kandidaten op de kandidatenlijst voor de stad.

De eerste taart wordt uitgereikt aan NIFFO Galerie/Recycle Studio: een artistieke broedplaats voor jongeren in de Afrikaanderwijk. Fractievoorzitter Judith Bokhove: ‘NIFFO Galerie is echt een verrijking voor onze stad. Dit bijzondere initiatief brengt mensen van diverse achtergronden samen. NIFFO is meer dan een kunstgalerie; ze biedt jongeren op Zuid een goede start in de maatschappij waarbij ontwikkeling, duurzaamheid en cultuur centraal staan.’

Andere genomineerden zijn: Dieren4u een dierenambulancedienst in Hoogvliet gerund door vrijwilligers; verloskundige Monique van Rees: zij benadert haar patiënten altijd met veel persoonlijke aandacht en heeft afgelopen jaar 6 Syrische zwangere vrouwen onder haar hoede genomen; en Buurtsteun Beverwaard: mensen uit de buurt vinden hier een tweede thuis.

Het 51e compliment gaat naar bakkerij Vlinder; zij leveren alle complimententaarten dit jaar. Alle medewerkers hebben een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen een opleiding op maat om de fijne kneepjes van het vak te leren.