Politici en vrijwilligers van GroenLinks zijn vandaag op pad gegaan om 40 taarten te bezorgen bij personen of organisaties die Rotterdam een stukje groener, linkser of vrijer maken. GroenLinks doet dit in het kader van Nationale Complimentendag. Ook partijleider Bram van Ojik kwam naar Rotterdam om taarten uit te reiken.

De taarten gingen onder andere naar Jobscore, FunX, Stichting Freehouse, Rotterdam Swim, Hondenspeeltuin Bello, de Youth Food Movement, Millers, An-Dijvie en vele andere sociale en groene organisaties in de stad. Lijsttrekker Judith Bokhove is vanochtend ook een taart gaan brengen bij boekhandel Donner, voor de medewerkers die de reddingsactie op touw hebben gezet. Bokhove: 'Ik kijk elk jaar uit naar Complimentendag, want het is ontzettend leuk om zoveel organisaties in het zonnetje te zetten.'
 
Partijleider Bram van Ojik deelde op de Oogstmarkt in Noord taarten uit aan zorgboerderij De Buytenhof en aan Sita Danser, bekend van de biologische sambal en sausjes onder de naam Hottie. Eind van de middag reikte Van Ojik ook een taart uit aan de Pauluskerk. Zij verdienen deze taart voor hun werk voor ongedocumenteerde vluchtelingen die nergens anders terecht kunnen en bij de Pauluskerk worden opgevangen. De complimenttaarten zijn gebakken door leerlingen van het Rotterdamse Vakcollege De Hef.