GroenLinks organiseert op woensdag 8 juni een politiek café over wonen. Gastsprekers Patrick Kaashoek (senior projectleider strategie en beleid Woonstad Rotterdam), Frans van Hulten (directeur Urbannerdam) en Peter van der Have (directeur BAM woningbouw Rotterdam) geven hun visie op de aantrekkelijkheid van Rotterdam om te wonen.

Uitbreiding van de stad was tot nog toe de norm. Nu verschuift de aandacht naar het verbeteren van de bestaande stad. ‘Een goede, betaalbare woning in een mooie straat, contact met je buren en alles wat je nodig hebt niet al te ver van huis’, ziet debat-organisator Jan Hendrik Bos als de ideale ingrediënten voor prettig wonen in Rotterdam. ‘Maar ook buurtwinkels, een supermarkt met gezond en vers voedsel en natuurlijk dat café op de hoek. Dat je kinderen naar een school kunnen die past bij je levensbeschouwing. Een speeltuin en sportfaciliteiten in de buurt. Een park binnen tien minuten fietsen.’

Na de drie inleidingen van de gastsprekers kunnen bezoekers van het politiek café meedoen aan de discussie over het recept voor een aantrekkelijke woonstad. ‘De stad is een voortdurend project waar we samen aan werken om er wat bijzonders van te maken. Maar wat is de opgave nou precies en welke rol hebben woningcorporaties, bewoners en ondernemers daarbij; daarover willen we de discussie aangaan’, aldus Bos.

Het politiek café op 8 juni is in De Machinist aan de Willem Buytewechstraat 45 in Rotterdam en begint om 20.00 uur. De 'brainstorm' van sprekers en publiek wordt georganiseerd door de GroenLinks-werkgroep Milieu en Wonen en staat onder leiding van Karin Vosters.