GroenLinks is blij met de Rotterdamse conciërgeregeling die wethouder Geluk en staatssecretaris Sharon Dijksma gisteren hebben ondertekend. Hiermee komt er extra geld van zowel rijk als gemeente, zodat elke basisschool in Rotterdam na de zomervakantie kan beschikken over een conciërge. Ondermeer GroenLinks had daar in de gemeenteraad om gevraagd.

Fractievoorzitter Anneke Verwijs: ‘Dit is een belangrijke stap, want de conciërges hebben een groot effect op de rol van scholen in de wijk. Zeker in het kader van de ontwikkeling naar de Brede School, is het fijn om iemand te hebben die de ondersteuning kan geven aan de relatie tussen de buurt en de school.’

Het liefst ziet GroenLinks dat er ook extra geld komt voor conciërges in het voortgezet onderwijs en in multifunctionele accommodaties zoals wijkgebouwen. Verwijs: ‘Het college doet hard zijn best om bijvoorbeeld van VMBO-scholen brede scholen te maken. Een conciërge zou daarbij kunnen helpen, omdat die ervoor kan zorgen dat de leerlingen ook buiten schooltijden om school terechtkunnen. En wijkgebouwen zouden met een conciërge hun openingstijden ’s avonds en in het weekend kunnen verruimen’.