GroenLinks is blij dat er dit jaar op 21 september in Rotterdam weer een autovrije zondag plaatsvind. Wethouder Harbers deed die toezegging in een spoeddebat dat was aangevraagd door GroenLinks-raadslid Arno Bonte. In krantenberichten eerder deze week stond dat Harbers geen voorstander van het doorgaan van de autovrije zondag was.

Vorig jaar vond in Rotterdam voor de eerste keer een autovrije zondag plaats, na een motie van GroenLinks. Uit de evaluatie van de eerste editie van de autovrije zondag blijkt dat tweederde van de Rotterdammers voorstander is van een jaarlijkse autovrije dag en dat van de aanwezigen zelfs driekwart graag jaarlijks de Coolsingel zonder auto’s ziet.

De autovrije zondag is volgens Bonte bij uitstek een geschikt middel om de inwoners van Rotterdam te laten ervaren hoe prettig een autovrije binnenstad kan zijn. ‘Op deze dag wordt duidelijk dat het centrum ook zonder de auto goed te bereiken is, en dat de binnenstad er voor voetgangers en fietsers een stuk aantrekkelijker op wordt.’