GroenLinks-raadslid Arno Bonte zal donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering 500 virtuele bomen aanbieden aan wethouder Lucas Bolsius. Honderden Rotterdammers hebben in de afgelopen maanden virtuele bomen geplant op de website wensbomen.nl. GroenLinks wil dat de dienst gemeentewerken de 500 bomen echt in de stad gaat planten.

Op de site wensbomen.nl kunnen inwoners van Rotterdam met één muisklik een virtuele boom planten op de kaart van Rotterdam. Dat kunnen bewoners doen in hun eigen straat of op een andere plek waar te weinig bomen staan. Bezoekers van de site kunnen een keuze maken uit een loofboom, een naaldboom een klimboom of een fruitboom.

De meeste wensbomen zijn geplant in de deelgemeentes Noord, Delfshaven en Centrum. Meer dan de helft van de mensen wil een loofboom voor de deur, een kwart wil een fruitboom en tien procent een naaldboom. Klimbomen zijn vooral geliefd in kinderrijke wijken.

GroenLinks wil in de komende twintig jaar 100.000 nieuwe bomen planten in de stad. Vooral in versteende wijken is dat volgens Bonte hard nodig. "Uit onderzoek is gebleken dat mensen met bomen voor de deur gezonder en gelukkiger zijn. Eigenlijk zou iedereen het recht moeten hebben op uitzicht op tenminste één boom."

De website www.wensbomen.nl zal ook na donderdag in de lucht blijven. Nieuwe wensbomen zal GroenLinks doorgeven aan de dienst gemeentewerken.