Op initiatief van GroenLinks heeft de gemeenteraad aan de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur gevraagd om zich te buigen over het collectiegebouw. De gemeenteraad wil zich voorafgaand aan de besluitvorming breed laten adviseren. Fractievoorzitter Judith Bokhove is blij dat het adviesverzoek door alle partijen ondersteund wordt.

Het collectiegebouw is ontworpen om de depotproblemen van verschillende Rotterdamse musea op te lossen. De bedoeling is dat dit gebouw in het museumpark wordt gebouwd, tussen museum Boijmans van Beuningen en de Museumparkgarage. Stichting De Verre Bergen is bereid hier financieel aan bij te dragen.
 
‘Er is de afgelopen maanden een stadsbrede discussie ontstaan over het collectiegebouw, waarbij al velen stelling hebben genomen’, aldus Bokhove. ‘Daarbij gaat het echter meer over de beoogde locatie dan over het nut en noodzaak van een depotvoorziening. Wij zouden graag van de RRKC horen hoe zij hier tegenaan kijken, zodat we dat mee kunnen nemen in onze uiteindelijke afweging. Daarnaast willen wij meer weten over de effecten van het collectiegebouw op de culturele infrastructuur en op het cultuurplanbudget.’