Na het succes van de vorige editie, houdt GroenLinks Feijenoord op zaterdag 22 juni opnieuw een fietstocht door Rotterdam-Zuid langs groene projecten. De route gaat langs diverse parken en tuinen waar veel mensen het bestaan niet vanaf weten.

Om 10.30 uur start de tocht bij Posse Espresso aan het Deliplein op Katendrecht. Dit is het oude bewakingshuisje aan de voet van de Rijnhavenbrug. Rond 11 uur volgt een bezoek aan Blonde Arie en Slome Japie, de wijkvarkens op Katendrecht. Daarna voert de tocht naar de educatieve schoolprojecten van De Schalm en naar het Noordereiland, waar gallerie NE Studios en het parkje 'Jan Elevelt' op het progamma staan. Dit wijkpark is door de inzet van GroenLinks-raadslid Judith Bokhove groen gebleven; de bouwplannen zijn van de baan.

Rond 12 uur komen de fietsers aan bij de verborgen Oranjeboomtuin, gevolgd door het Eco Kinderpark op Feijenoord. De lunch is in de prachtige Afrikaandertuin, waarna om 14.00 uur achtereenvolgens de tuin bij het tennispark in Charlois en de ex-Eductieve tuin en de Van Swietenhof bij Zuidplein worden bezocht. De dag eindigt met een maaltijd en een drankje bij het Gemaal op Zuid.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar l.fortuin@groenlinksfeijenoord.nl.