Met het mooie weer in het Pinksterweekend op komst heeft raadslid Jeroen Postma enkele mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Van de toeristische trekpleister Kinderdijk tot aan de Rottemeren; voor elk wat wils! Geniet van al het groen dat je gaat tegenkomen, de natuur is dichterbij dan je denkt. 

Noord – langs de Rotte
Ga vanaf de Gordelweg ter hoogte van Begraafplaats Crooswijk onder de A20 door. Je kunt dan kilometers langs de Rotte fietsen en komt onderweg ook nog langs de Zevenhuizersplas en de Rottemeren. Perfect voor een tussenstop. Keer om bij Moerkapelle (of eerder, afhankelijk van je conditie) en fiets langs de andere kant van de Rotte weer terug naar Rotterdam.

Oost – naar de molens
Fiets langs de Nieuwe Maas naar de voet van de Brienenoordbrug. Ga rechtdoor langs het Zalmhuis tot aan de Algerabrug. Fiets over de dijk langs Krimpen aan de IJssel en Krimpen aan de Lek en neem het pontje naar Kinderdijk. Grijp je kans nu er geen bussen vol toeristen zijn en geniet van de molens. Als je zin hebt om verder te fietsen, kun je via de Alblasserdamsebrug en Ridderkerk terug naar Rotterdam. Anders is de Waterbus een aantrekkelijk alternatief, die brengt je van Kinderdijk naar de Erasmusbrug.

West – Midden Delfland
Fiets vanuit Delfshaven over de Schiedamsweg naar Schiedam. Volg daar de fietsbordjes naar Midden Delfland, een groot groen gebied met leuke dorpjes als de Zweth. Fiets kriskras door de polders, langs de vaarten en de mooie boerderijen. Haal ergens een ijsje en fiets terug richting Schiedam als je genoeg hebt gezien.

Zuid – Oude Maas
Het Zuiderpark is een goed vertrekpunt voor een fietstocht die je via Rhoon naar de Oude Maas brengt. Je hebt dan 2 opties. De eerste is naar het oosten langs Barendrecht (vergeet het pannenkoekenhuis aan de rivier niet), Heerjansdam en Zwijndrecht en dan over het snelfietspad weer terug naar Rotterdam. De tweede is naar het westen richting Spijkenisse en dan via Hoogvliet weer terug. Een tussenstop op Heijplaat is altijd een succes.