De Gemeente Rotterdam is een experiment gestart waarbij horecazaken de parkeerplaatsen voor hun deur mogen gebruiken als terras. Ondernemers kunnen een vergunning aanvragen om de parkeerplaatsen voor hun zaak te voorzien van vlonders. Door de parkeerplaatsen op te hogen tot het niveau van de stoep, zijn ze te gebruiken als extra terras.

 Het experiment is een idee van de gemeenteraadsleden Arno Bonte (GroenLinks) en Brenda Dirkse (D66) en architect Ard Buijsen. 'Terrasjes maken de stad een stuk gezelliger', licht Bonte toe. 'Veel ondernemers willen in de zomer een extra terrasje voor de deur. Wij willen in die behoefte voorzien'.

Horecaondernemers die in het bezit zijn van een exploitatievergunning kunnen meedoen aan de proef. De parkeerplaatsen moeten, zonder rijbaan ertussen, direct voor de horecagelegenheid liggen. Op dit moment zijn er twaalf aanvragen ingediend, waarvan er tien zijn goedgekeurd. De eerste terrasvlonders worden nu aangelegd. De proef loopt tot en met oktober van dit jaar.