Goed nieuws! Het eerste buurtbeheerde Wormenhotel komt in Rotterdam Noord op het terrein van Stadskwekerij De Kas. Daarmee wordt het voorstel van ons raadslid Astrid Kockelkoren uitgevoerd om aan de slag te gaan met Wormenhotels in onze stad. Ons wijkraadslid Michiel Sträter heeft zich hard er voor gemaakt dat het eerste Rotterdamse exemplaar in Blijdorp komt te staan.

De ambitie van Rotterdam is om in 2050 een volledige circulaire stad te zijn. Met de Wormenhotels creër je bewustwording over GFT-inzameling in wijken, want de bewoners worden betrokken om GFT op een succesvolle manier in te zamelen. Per Wormenhotel kunnen 25 huishoudens meedoen.

In een Wormenhotel leven wormen die afval omzetten in compost. Deze wormen zetten bijvoorbeeld etensresten om in een vloeistof die geleidelijk in een vergaarbak druppelt. Deze compost kun je vervolgens gebruiken in je tuin als bodemverbeteraar. Het in feite een composteersysteem voor de buurt: samen met je buren ga je aan de slag met composteren van je groente-, fruit- en tuinafval. Wil je ook een Wormenhotel in jouw buurt? Dien een plan in bij jouw gebiedscommissie, wijkraad of -comité.