Tijdens de opening van het culturele seizoen is dit jaar voor het eerst de Doro Siepelprijs uitgereikt. GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhove, op wier initiatief Rotterdam de prijs afgelopen jaar heeft ingesteld, zat in de jury. De winnaar van 2017 is ‘010 Says It All’, het fringe festival van Poetry International. Op dit festival krijgen jonge talenten de mogelijkheid hun kunnen te laten zien op het professionele podium.

'Deze winnaars laten zien dat verandering mogelijk is,' zegt Bokhove. 'En de ontroering die velen voelden bij de prijsuitreiking onderstreept nogmaals wat voor een bijzondere en inspirerende persoon Doro Siepel is geweest. Ik ben blij dat we haar nagedachtenis op deze prachtige wijze kunnen eren.'

De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. Hij is vernoemd naar de zeer geliefde, vorig jaar overleden directeur van theater Zuidplein Doro Siepel, die erin slaagde om met haar theater een afspiegeling van de maatschappij te bereiken, toegankelijk voor mensen uit alle lagen en culturen van de Rotterdamse bevolking.