Team voor Verandering 2022

  1. Judith Bokhove
  2. Astrid Kockelkoren
  3. Marvin Biljoen
  4. Stephan Leewis
  5. Mina Morkoc
  6. Lies Roest
  7. Larissa Vlieger
  8. Jimmy Smet
  9. Bas Oudenaarden
  10. Sigrid Oosterwegel
  11. Luuk van der Meer
  12. Chabelle van der Pauw
  13. Laurie Slegtenhorst
  14. Edo van Baars
  15. Erik van der Kroft
  16. Claudia Fousert-Poeder
  17. Boris Pulskens
  18. Harm de Oude

Vertrouwde gezichten op de lijst zijn beoogd lijstrekker en wethouder Judith Bokhove en huidig fractievoorzitter Lies Roest (6).

Judith en Lies
Judith Bokhove (1) en Lies Roest (6)

Ook fractieleden Astrid Kockelkoren (2), Stephan Leewis (4), en Jimmy Smet (8) keren terug in de top 10.

Astrid Kockelkoren
Astrid Kockelkoren (2)

Astrid is voor de kandidatencommissie en leden de onbetwiste nummer 2. Ze heeft een heldere en overtuigende visie op wat er nodig is in Rotterdam op het gebied van wonen, klimaat en het tegengaan van ongelijkheid. Astrid is sinds 2018 raadslid met de belangrijke portefeuille bouwen, wonen en buitenruimte en heeft laten zien in moeilijke omstandigheden haar rug recht te houden en resultaten te boeken. Ze doet dat altijd samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, andere partijen in de raad en werkgroepen.

Opvallende nieuwkomers zijn Marvin Biljoen (3) en Mina Morkoç (5).

Marvin Biljoen
Marvin Biljoen (3) en Mina Morkoç (5)

Marvin is een ervaren ondernemer met veel financiële expertise, een groot netwerk in de stad en een heldere visie op bewonersparticipatie en het aanpakken van sociale ongelijkheid. Hij is een hands-on politicus die een groot gevoel voor rechtvaardigheid combineert met politieke effectiviteit. Marvin heeft laten zien politieke en maatschappelijke coalities te kunnen smeden en daarmee resultaat te boeken.

Mina is een GroenLinkser met veel talenten. Ze is inhoudelijk sterk, een scherp debater en weet in complexe dossiers uit een veelheid aan argumenten en belangen een heldere GroenLinkse lijn te destilleren. Mina wil haar talenten, visie en passie inzetten voor een groenere en meer inclusieve stad.

Daarnaast bestaat de top 10 uit nieuwkomers en jonge talenten Larissa Vlieger (7), Bas Oudenaarden (9) en Sigrid Oosterwegel (10).

Larissa Vlieger (7), Bas Oudenaarden (9), Sigrid Oosterwegel (10)
Larissa Vlieger (7), Bas Oudenaarden (9), Sigrid Oosterwegel (10)

Larissa is een groot politiek talent met sterke GroenLinkse idealen. Ze is bedachtzaam en zorgvuldig, maar ook enthousiast en geëngageerd. In haar optreden is ze authentiek, open en verbindend. Larissa wil bijdragen aan een eerlijk en inclusief Rotterdam waarin het geluid van jongeren en mensen van kleur meer wordt gehoord.

Voor Bas is gemeentepolitiek de juiste plek voor politiek: dicht bij mensen. Hij zette zich als activist de afgelopen jaren samen met Rotterdammers in voor eerlijk klimaatbeleid, betaalbaar wonen en het bestrijden van racisme. Hij is trots op zijn activisme, waarmee hij bijdraagt aan maatschappelijke verandering van onderop.

Sigrid heeft haar sporen verdiend binnen DWARS Rotterdam-Rijnmond en landelijk en is nu druk aan de weg aan het timmeren binnen GroenLinks Rotterdam. Ze is onder andere actief in de programma- en de functioneringscommissie en binnen de werkgroep Links. Als arts met een hart voor maatschappelijke gezondheidszorg brengt zij belangrijke professionele kennis van de zorg mee.

En dit zijn onze kandidaten voor de wijkraden

  • Bulent Tan (Afrikaanderwijk)
  • Sunita Sadhoe-Poeran (Carnisse-Zuiderpark)
  • Sandra de Vries (Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek)
  • Martijn Heikoop (Crooswijk)
  • Desirée Scheid (Entrepot-Noordereiland)
  • Harm de Oude (Groot IJsselmonde-Oud IJsselmonde)
  • Erik van der Kroft (Hillegersberg)
  • Maartje Swart (Lombardijen)
  • Bas Oudenaarden (Oud Charlois-Wielewaal)
  • Mark Hopman (Pernis)
  • Pieter Boshuizen (Vreewijk)

In januari houdt de kandidatencommissie een nieuwe gespreksronde voor kandidaat-wijkraadsleden. Lijkt het je leuk om jouw wijk namens GroenLinks te vertegenwoordigen? Stuur dan een mail naar kandidatencommissie@groenlinksrotterdam.nl

Nu gaat de campagne echt van start!

Op zondag 21 november hadden wij onze officiële campagne-aftrap en nu de kandidaten zijn gekozen en het programma is vastgesteld, kunnen we verder aan de slag! Onder leiding van onze campagneleiders Kenville en Pepijn willen we een mooie campagne neerzetten om Rotterdam groener, duurzamer en inclusiever te maken. Hier hebben wij jullie hulp hard voor nodig! Lijkt het je leuk om actief te worden binnen de campagne? Neem dan vooral contact op met Kenville en Pepijn via onderstaand formulier.

Kom jij in ons campagneteam?

Kom in actie! ✊

Onze campagne is gebouwd op het enthousiasme van vrijwilligers die zich willen inzetten voor een groene, duurzame en inclusieve stad. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken!

Meld je daarom aan om actief te worden in de mooiste campagne van Rotterdam. Weet je al wat je wil doen? Super! Weet je het nog niet? Geen probleem.

Vul je gegevens in, dan nemen we contact met je op.