Rotterdam kent vele hartverwarmende initiatieven en mensen die de stad een stukje mooier, groener en menselijker maken. Daarom gaan (burger-)raadsleden, wijkraadsleden en vrijwilligers van GroenLinks Rotterdam elke jaar met taarten de stad door. Om complimenten uit te delen aan al deze mensen en organisaties in de stad en te laten zien hoezeer hun inzet voor de stad gewaardeerd wordt. 

Alle initiatieven die een compliment hebben gekregen zetten zich op uiteenlopende manieren in voor de stad en de Rotterdammers. Zo hebben we Zwerfie bedankt voor inzet tegen zwerfvuil, de Kledingbank Rotterdam Zuid voor hun belangrijke functie voor gezinnen die het niet zo breed hebben en Ferry voor de belangrijke plek die zij creëren in het nachtleven, waar iedereen zich welkom kan voelen.

Ook de Pauluskerk kreeg opnieuw complimenten. De hulp die zij bieden aan dakloze mensen in Rotterdam is helaas nog steeds onmisbaar, en ze vragen onverminderd aandacht voor de noodzaak om dakloze Rotterdammers een – liefst permanent - dak boven het hoofd te bieden. Daarnaast hebben we een taart uitgedeeld aan bijvoorbeeld Groen010, Studentenvakbond STUUR Rotterdam, Cultuurwerkplaats Tarwewijk en Filomena, het centrum voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

De vegan taarten die zijn rondgebracht, zijn gemaakt bij de Bakkerswerkplaats Rotterdam.