GroenLinks-partijleider Bram van Ojik heeft donderdag een bezoek gebracht aan Rotterdam. Hij ging onder meer in gesprek met inwoners op het Visserijplein in Delfshaven en met burgemeester Aboutaleb.

Van Ojik startte zijn bezoek in het nieuwe partijpand van GroenLinks aan de Oostzeedijk-Beneden. Daar heeft hij een persoonlijke boodschap achtergelaten op een muur: 'Een sterk GroenLinks maakt Rotterdam nog leuker'. Het pand wordt op vrijdagavond officieel geopend door de Rotterdamse GroenLinks-lijsttrekker Judith Bokhove.

Na een gesprek met burgemeester Aboutaleb was Van Ojik in de middag te vinden op de markt in Delfshaven. Rotterdammers konden hun zorgen en ideeën met hem delen of een praatje maken over standpunten van GroenLinks. Hij werd vergezeld door GroenLinks-kandidaten voor de gebiedscommissie van Delfshaven. Een enthousiaste marktkoopman besloot spontaan om zich aan te sluiten bij het campagneteam.

De partijleider lunchte bij Lunchroom Oproer aan de Schiedamseweg. In de keuken staan mensen die dak- en thuisloos zijn en graag willen terugkeren op de arbeidsmarkt.