De 68 bomen op de Binnenrotte moeten blijven, vinden 85 boomknuffelaars. GroenLinks-lijsttrekker Judith Bokhove heeft D66-wethouder Van Huffelen vandaag een boekje gegeven met foto’s van knuffelaars die de leiplatanen omhelzen.

GroenLinks vroeg afgelopen dinsdag op de Binnenrotte aan voorbijgangers of zij de bomenlaan willen behouden. Binnen no-time vond de partij 85 mensen bereid om te poseren als boomknuffelaar.
 
Het bomenlaantje is nagenoeg het enige groen op het marktplein in het centrum van Rotterdam. De gemeente wil het plein herinrichten met nieuw groen, waardoor het laantje moet wijken. ‘GroenLinks vindt het eeuwig zonde om gezonde grote bomen te vervangen door jonge sprietjes’, zegt GroenLinks-lijsttrekker Judith Bokhove. ‘De bestaande bomen kunnen prima ingepast worden in het nieuwe ontwerp, maar de ambtenaren willen schijnbaar liever schetsen op een blanco stuk papier. Dat is in strijd met het beleid dat bestaande bomen altijd het uitgangspunt zijn bij herinrichtingen.’

Bokhove maakte eerder al een alternatief plan mét behoud van het bomenlaantje. Ze vraagt wethouder Van Huffelen vandaag namens de boomknuffelaars om het gemeentelijke plan alsnog aan te passen. ‘Dat bespaart ook nog eens twee ton', zegt Bokhove.