De nieuwe website wensbomen.nl is dinsdag een aantal uur uit de lucht geweest. De server kon de bezoekersaantallen niet verwerken. Door de crash zijn een aantal aangeplante wensbomen helaas verloren gegaan. Het probleem is inmiddels voorgoed verholpen.

Op de website www.wensbomen.nl kunnen bezoekers op de kaart van Rotterdam virtueel een boom planten. GroenLinks wil de 'boomwensen' gebruiken om stenige plekken aan het licht te brengen waar bewoners graag meer groen willen zien. Later dit jaar wil de Rotterdamse fractie de wensbomen aanbieden aan Gemeentewerken.

De media-aandacht voor de nieuwe website is groot. Na een radiouitzending van Met het Oog op Morgen raakte de website maandagavond al kortstondig overbelast, waardoor bezoekers tijdelijk geen boom konden planten. Dinsdagmiddag ontstond opnieuw een probleem door de toeloop, waarna de website urenlang onbereikbaar was.

,,We waren niet berekend op het verwerken van zoveel boomplanters op hetzelfde moment", zegt fractiemedewerker Ivo Rodermans. ,,We hebben de website nu op een nieuwe server staan en daarmee zijn de problemen voorgoed verholpen. Helaas zijn door de storing wel een aantal bomen, die al door bezoekers waren aangeplant, verloren gegaan. We hopen dat deze mensen nog eens terugkomen en dan nogmaals hun wensboom virtueel willen planten."