In heel Europa springen op zondag 12 juli vele tienduizenden mensen tegelijk in het water om aandacht te vragen voor de waterkwaliteit van rivieren, beken, kanalen en meren. Dat gebeurt om exact 15.00 uur op tenminste 120 plaatsen in 15 verschillende landen. Doe mee en win!

De Big Jump in Rotterdam is op het strandje van de Kralingse Plas. GroenLinksers die mee willen springen en zich vooraf aanmelden op groenlinks@stadhuis.rotterdam.nl krijgen ter plekke een gratis t-shirt om aan te trekken tijdens de sprong. Voor één van de GroenLinks-springers is er ook een ´boeiende´ prijs. Direct na afloop maken we bekend wie de prijs heeft gewonnen. GroenLinks-springers kunnen zich melden bij de GroenLinks-vlag.

Met de Big Jump in Rotterdam willen de organisatoren op ludieke wijze mensen in contact brengen met het belang van schoon water. Europese regels schrijven voor dat alle Europese landen ervoor moeten zorgen dat het oppervlaktewater in 2015 van goede kwaliteit is.

Tijdens de Big Jump verzamelt stichting Aquarius oude zwemspullen voor kinderen (vooral meisjes) en hun ouders in niet-Westerse Landen, zodat ook zij veilig, schoon en goed kunnen leren zwemmen. Eind september worden de zwemspullen naar Suriname gestuurd. Inleveren van badpakken, shorts, slippers, duikbrillen en zwembroeken kan ter plekke tijdens de Big Jump in de Kralingse Plas.