Het bezoek dat Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) dinsdag bracht aan Feijenoord was voor alle deelnemers zeer informatief. Voortman werd ontvangen door de GroenLinks-fractie in Feijenoord. Door gesprekken en een fietstocht door de deelgemeente werd ze wegwijs gemaakt.

Linda's werkbezoek was georganiseerd in het kader van de Kwaliteitssprong op Zuid. Om te zien waar dit plan over gaat en gevoel te krijgen met de problemen op Rotterdam Zuid sprak ze met leden van de fractie en steunfractie in Feijenoord, bestuurder Marit van der Riet en Judith Bokhove van de GroenLinks-stadsfractie.

Voortman verbaasde zich over de kwaliteit van de wijken. De buitenruimte en het fysieke deel waren beter dan zij vooraf had gedacht. Dit sloot dan ook direct aan bij de visie van de fractie GroenLinks Feijenoord die, naast vreugde over de grote verbeteringen in het fysieke deel van de deelgemeente, ook zorgen heeft over de sociale omstandigheden van de inwoners, de gezondheid, werkloosheid en de grote hoeveelheid vroegtijdige schoolverlaters.

Meerdere onderwerpen kwamen aan de orde en zowel de fractie als Linda waren zeer tevreden over deze kennismaking. Een vervolg zal zeker niet uitblijven.