Bomenfonds
Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan het vergroenen van Rotterdamse straten, singels en pleinen. Uit de bomenbalans van vorig jaar blijkt dan ook dat het aantal bomen in de stad afgelopen jaar is toegenomen met 216 bomen. Een noodzakelijke groei van het aantal bomen wat GroenLinks betreft. Tegelijkertijd zijn er 478 bomen gekapt die door omstandigheden niet vervangen konden worden. Om deze bomen later te kunnen compenseren heeft Rotterdam een bomenfonds. Er is gebleken dat in dit fonds meer dan €33.000 de afgelopen twee jaar op de plank is blijven liggen. Volgens GroenLinks een gemiste kans. Elk jaar eerder dat een extra boom geplant wordt is ook een jaar extra groei. 

Hoe meer bomen, hoe beter
Daarom heeft GroenLinks ervoor gezorgd dat met de meer dan €33.000 uit het bomenfonds komend jaar zo veel mogelijk extra bomen worden toegevoegd op stenige plekken in de stad. En daarbij te sturen op diversiteit van bomen en uitbreiding van het aantal fruitbomen. Kockelkoren: ‘Een groene stad is een gezonde en plezierige stad om te zijn. Om dat te bereiken moeten we aan de slag met het aanplanten van extra bomen. Hoe meer bomen, hoe beter.’

Update juni 2021
Goed nieuws! Rotterdam gaat bomen planten. Naar aanleiding van dit voorstel worden de middelen uit het bomenfonds dit jaar voortvárend ingezet. Er worden bomen geplant op de volgende locaties:

  •  4 bomen aan de Argonautenweg.
  • 20 bomen aan de Gooilandsingel.
  • 101 bomen op meerdere locaties in Noord/West en Kralingen/Crooswijk.

GroenLinks is trots op dit resultaat. Want zo maken we Rotterdam weer een stukje groener. Lees hieronder het concrete afdoeningsvoorstel.