Judith Bokhove

Asbestloket voor Rotterdam

Op aandringen van GroenLinks gaat de gemeente onderzoeken of eigenaren met asbestwoningen terechtkunnen bij een asbestloket. Aanleiding is de ontdekking van asbest in een grote hoeveelheid woningen in de Rode Kastelenbuurt. GroenLinks wil alle Rotterdamse particuliere woningeigenaren met mogelijke asbestsporen tegemoetkomen met hulp, advies en eventueel financiering via een asbestloket.

Huizeneigenaren lopen telkens tegen dezelfde asbestproblematiek aan en hebben moeite om de financiering rond te krijgen. Een asbestloket moet een laagdrempelig aanspreekpunt worden waar eigenaren van een asbestwoning terechtkunnen met hun vragen over gezondheidsrisico’s, compensatieregelingen en mogelijk een goedkope lening om het probleem op de goede manier aan te pakken.

Judith Bokhove: ‘Goed dat de wethouder dit wil onderzoeken en ik hoop dat hij daadwerkelijk invulling geeft aan het asbestloket. Laten we alle kennis en kunde over asbest koppelen zodat de bewoners van Rotterdam niet telkens het wiel opnieuw moeten uitvinden.’