Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam heeft vandaag zijn hoofd kaalgeschoren. Dat is het resultaat van een verloren weddenschap. Na het succes van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen riep Arno Bonte vol vertrouwen: 'we gaan besturen en zo niet, dan scheer ik mijn hoofd kaal'.

Gezien de goede verkiezingsuitslag leken de blonde plukken van de fractievoorzitter geen gevaar te lopen, echter de presentatie van de verkenningsopdracht door Pieter Winsemius bleek een andere uitkomst te hebben dan verwacht en gehoopt. Vandaag maakte de voormalig VVD-minister bekend een voorkeur te hebben voor een coalitie van PvdA, VVD, D66 en CDA. GroenLinks ziet liever een combinatie van de grootste partij, de PvdA, plus de drie winnaars van de verkiezingen; GroenLinks, D66 en VVD.

Na de bekendmaking van de coalitievoorkeur van Winsemius toog Arno Bonte vanmiddag naar de kapper, want een man een man, een woord een woord. Op de vraag wat hij vindt van zijn nieuwe coupe zei Bonte: ,,Een nieuwe linkse lente verdient een nieuw fris kapsel!"