Raadslid Arno Bonte is zaterdag gekozen op plek twee van de kandidatenlijst van GroenLinks Rotterdam. Hij staat achter zijn collega Judith Bokhove, die eerder in een lijsttrekkersreferendum werd gekozen tot lijsttrekker. 'Ik denk dat andere partijen jaloers zijn dat ik met zo'n sterke running mate de verkiezingen in kan', reageerde een enthousiaste Bokhove na afloop.

De leden kozen deelgemeentebestuurder Ahmed Harika op plek drie van de lijst. Harika heeft jarenlange ervaring als portefeuillehouder en is sinds september voorzitter van de deelgemeente Noord. Fractievoorzitter Jimmy Smet van GroenLinks Feijenoord staat op plek vier. Hij was voorzitter van de commissie die het onderzoek naar integriteitsschendingen in de deelgemeente begeleidde. Op plek vijf staat Lies Roest, die de stedelijke GroenLinks-fractie de afgelopen zeven jaar heeft ondersteund als beleidsmedewerker.
 
De leden stelden ook het verkiezingsprogramma 'Rotterdam: groener, linkser, vrijer' vast, met onder andere voorstellen voor schonere lucht, meer banen en minder betutteling.Ook werd Jeroen Postma gekozen tot nieuwe voorzitter van de afdeling. Hij vervangt Frans de Wuffel, die na vier jaar voorzitterschap naar Den Haag verhuist.

Lijsttrekker Judith Bokhove benadrukte in haar speech trots te zijn op het nieuwe programma en de sterke kandidatenlijst. 'We bruisen van de ideeèn, onze kandidaten staan te trappelen, laat de campagne maar beginnen!'