Raadslid Arno Bonte stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks in Rotterdam. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt in het Algemeen Dagblad. Als zich meerdere geschikte kandidaten aanmelden voor de eerste plek op de lijst, komt er een lijsttrekkersreferendum onder de leden.

Arno Bonte (31) wil het aantal raadszetels verdubbelen tot vier. "Met een goede campagne moet dat lukken", zegt hij. De kern van zijn programma draait om Rotterdam als 'groene en kosmopolitische stad'. Hij wil bij de verkiezingen de kosmopolitische Rotterdammers een stem geven, "de mensen die met plezier wonen in een veelkleurige en dynamische stad en die de borrelpraatpolitiek van Leefbaar en Wilders zat zijn."

Fractievoorzitter Anneke Verwijs heeft al gezegd dat zij na 3 maart 2010 wil stoppen met het raadswerk. Wethouder Rik Grashoff, nu nog woonachtig in Delft, maakt begin september bekend of hij voor het lijsttrekkerschap wil gaan. Kandidaten voor de lijsten en voor het lijsttrekkerschap kunnen zich nog tot 5 september melden bij de kandidatencommissie van GroenLinks Rotterdam.