GroenLinks gaat zich inzetten voor een modernisering van de vuurwerktraditie. Een amendement op het verkiezingsprogramma van de afdeling Rotterdam werd door een grote meerderheid van het GroenLinks-congres aangenomen.

Vuurwerk wordt als het aan GroenLinks ligt voortaan alleen tijdens professionele vuurwerkshows afgestoken en niet meer door amateurs.

GroenLinks Rotterdam wist op het congres ook steun te krijgen voor andere aanvullingen op het verkiezingsprogramma, zoals het voorstel voor gedifferentieerde parkeertarieven, waarbij schone auto's minder parkeergeld betalen en vervuilende auto's meer. En het congres steunde het amendement voor meer democratische controle op de inzet van repressieve middelen als fouilleren, camera's en samenscholingsverboden. Een voorstel van de programmacommissie om de snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam te schrappen kreeg ook steun van de leden. 

Ook de Rotterdamse kandidaten voor de Tweede Kamer deden het goed op het congres. De Rotterdamse oud-wethouder Rik Grashoff steeg een plek op de advieslijst en staat nu op 6. De van oorsprong Rotterdamse Corinne Ellemeet staat op plek 9 en deelraadsbestuurder Ahmed Harika uit Rotterdam Noord duwt de lijst vanaf de 33e plaats.