Ruim 70 procent van de Rotterdammers wil dat voortaan elke zondag de Coolsingel autovrij wordt. Dat blijkt uit een vandaag gehouden peiling van GroenLinks onder 200 bezoekers van de binnenstad. Op initiatief van GroenLinks doet Rotterdam vandaag voor het eerst mee aan de Europese autovrije zondag.

Meer dan 85 procent van de ondervraagden zegt het centrum aantrekkelijker te vinden als er geen auto's over de Coolsingel rijden. Bijna 60 procent zal de binnenstad vaker bezoeken als er minder autoverkeer is. GroenLinks-raadslid Arno Bonte ziet de uitkomsten van het onderzoek als een steun in de rug. "Winkeliers zijn soms bang voor omzetverlies als hun straat autovrij wordt. 'In de praktijk zie je dat het aantal bezoekers juist toeneemt en de omzet stijgt.'

Bonte pleitte eerder voor het permanent autovrij maken van de Coolsingel. Als eerste stap op weg daar naartoe zal hij voorstellen om vanaf volgend jaar de bekendste straat van Rotterdam elke zondag terug te geven aan de voetgangers. "Vandaag is aangetoond dat dat zonder problemen kan en dat er een groot draagvlak voor is bij de centrumbezoekers."