Al 4000 mensen hebben de petitie op geensnelwegdoormijnbos.nl getekend tegen de aanleg van snelweg A13/A16. Morgen demonstreren honderden buurtbewoners samen met GroenLinks en Milieudefensie tegen de aanleg van de nieuwe snelweg ten noorden van Rotterdam.

De Rotterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte zal samen met GroenLinks-Tweede Kamerlid Rik Grashoff een protestbord langs de Rotte onthullen, met daarop de metershoge tekst 'A13/A16? No Way!'.

'Als minister Schultz haar plannen doorzet, dan wordt de ontstaansrivier van Rotterdam gedegradeerd tot een aquaduct', zegt Bonte. 'Met de aanleg van de A13/A16 wordt bovendien het halve Lage Bergse Bos gekapt en komen duizenden Rotterdammers in de stank en herrie te zitten.' De demonstratie start om 11.00 uur met de onthulling van het protestbord. Daarna zullen de actievoerders een korte wandeling maken naar het beoogde tracé door het Lage Bergse Bos aan de andere zijde van de Rotte. Na een fotoworkshop zullen deelnemers zoveel mogelijk foto's maken om de schoonheid van het bos vast te leggen. De mooiste foto’s worden binnenkort in een gallerie geëxposeerd. Zie het programma van de actie via deze link.