Hoi Sandra, wie ben je en wat doe je?

Hoi allemaal, afgelopen april ben ik wijkraadslid geworden voor een van de centrumwijken (CSdistrict-Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek). Zelf woon ik op de Groenendaal, op de rand van deze grote wijk, met mijn vriend en zijn dochter. In het dagelijks leven heb ik mijn eigen bedrijf dat zich richt op participatief onderzoek op water, klimaat en milieu gebied. Ons kantoor is gevestigd in de Blue City, oud Tropicana. 

Wat is je drijfveer om wijkraadslid in het Centrum te zijn?

Wijkraadslid zijn is tot nu toe precies zoals ik me had voorgesteld: een enorm leerzame en interessante kans om mijn wijk te kunnen helpen, te optimaliseren, en te leren kennen.

Wat wil je de komende vier jaar bereiken?

Een groot punt waar ik veel kansen zie, en ook denk dat ik mogelijk kan bijdragen, is de participatie mogelijkheden te vergroten. Hoe kan ik niet de stem zijn van de bewoner, maar de bewoner een sterkere stem geven? Dat, samen met bemiddelen en het vergroten van communicatie tussen inwoners onderling, en met de gemeente, en andersom, zijn dingen waar ik aan probeer te werken.

Dat is zeker niet makkelijk, vooral omdat er al zoveel boze mensen zijn, en anderen die al in de verdedigingsmodus staan. We hebben erg veel in kaart moeten brengen in onze toch wel erg grote, diverse en bijzondere wijk. Ook hebben we werk gestopt in het vinden van goede samenwerking onderling, binnen de wijkraad. Ik heb ontzettend veel geluk met de leuke en fijne groep wijkraadsleden met wie ik deze uitdaging mag aangaan.

Welk initiatief van de afgelopen periode is je bijgebleven en ben je het meest trots op?

We zijn ondertussen zover dat we best een goede basis hebben gelegd, wat onderschreven wordt met het wijkakkoord dat nu bijna af is. Ben je benieuwd waar we aan willen werken de komende jaren, lees dan het voorwoord of kijk naar de praatplaat die we erover hebben laten maken. Hopelijk erg informatief! 

Is er nog iets dat je kwijt wilt?

Wat ik vooral wil delen, is dat ik dus denk dat wij als wijkraad het niet alleen kunnen doen. Wil jij dus meehelpen in onze wijk, of heb je ideeën om dingen te verbeteren, laat het me weten via s.devries@groenlinksrotterdam.nl.