We investeren in topkunst, halen internationale topartiesten en smaakmakers naar Rotterdam, ondersteunen lokale initiatieven en verduurzamen de sector. Cultuureducatie wordt gestimuleerd en we maken kunst toegankelijker en eerlijker voor elke Rotterdammer. Zo wordt een breed, divers, toegankelijk en verspreid aanbod gecreëerd voor Rotterdam en de regio.

We creëren een breed geworteld cultureel landschap. Er wordt een uitgebreid aanbod aan hoogwaardige en toegankelijke activiteiten voor een diverse bezoekersgroep gerealiseerd. Wijkbewoners, ondernemers en lokale organisaties worden betrokken bij de organisatie van evenementen in verschillende wijken.

Maatschappelijk vastgoed beschikbaar voor kunstenaars. We helpen culturele instellingen, wijkverenigingen en amateurkunst aan betaalbare ruimte. Met een Stadmakersfonds verstrekken we garantstellingen om zelf een pand te kunnen kopen, waarbij we zorgen voor een goede spreiding over de stad.

Rotterdammers krijgen een gratis Rotterdampas in het jaar dat ze achttien worden. Op je achttiende verandert er veel, financieel gezien. Met een gratis Rotterdampas in dit overgangsjaar stimuleren we jongeren om bezoeken te (blijven) brengen aan culturele instellingen in Rotterdam.

Ondersteuning voor Cultuurcampus Rotterdam op Zuid. De campus verenigt cultuurmakers, onderwijsinstellingen, bewoners en het bedrijfsleven op Zuid. Zo wordt sociale impact van onderwijs, wetenschap, kunst en cultuur vergroot.

Header verkiezingsprogramma

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2022-2026

Samen veranderen we Rotterdam. Verder vooruit naar een groene en sociale stad.