Om weersextremen te lijf te gaan, de biodiversiteit te vergroten en meer toegankelijke parken en openbare groene plekken voor alle Rotterdammers te realiseren.

We vergroten de veiligheid op straat door de maximumsnelheid in alle woonstraten te verlagen van 50 naar 30 kilometer per uur en het centrum autoluw.

We zorgen voor schonere lucht en meer ruimte voor groen, de voetganger en de fiets en minder ruimte voor de auto in de stad.

We gaan vervoersarmoede tegen. We breiden het openbaar-vervoernetwerk uit. We verbinden Zuidplein en Rotterdam CS met hoogwaardig openbaar vervoer via de Maastunnel en leggen een nieuwe metrolijn aan Kralingse Zoom en Zuidplein.

We vergroenen Rotterdamse wijken door een minimum aan groen per wijk te realiseren. Daarmee realiseren we minimaal 20 hectare extra groen zodat voor iedere Rotterdammer een park of groene speelplek dichtbij huis te vinden is.

Volkstuinen blijven behouden en we vergroten de biodiversiteit in de stad. We zetten in op meer inheemse planten en bomen met aandacht voor bij-vriendelijk maaibeheer en schuilplekken voor dieren.

Header verkiezingsprogramma

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2022-2026

Samen veranderen we Rotterdam. Verder vooruit naar een groene en sociale stad.