Wie zijn wij?

GroenLinks Rotterdam is een actieve afdeling met meer dan 1300 leden. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 hebben we vijf raadszetels in de gemeenteraad en zijn we vertegenwoordigd in zestien wijkraden.

Het bestuur van GroenLinks Rotterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de afdelingen. De belangrijkste taken zijn het stimuleren van ledenparticipatie, het zorgen voor een financieel gezonde afdeling, het schrijven van het verkiezingsprogramma, het opstellen van kieslijsten en het voeren van campagnes.

Wat is de functie?

Het bestuurslid Ledenbinding is verantwoordelijk voor het stimuleren van de ledenparticipatie. Je bent in het bestuur verantwoordelijk voor de activiteiten in de afdeling die daaraan bijdragen, denk bijvoorbeeld aan werkgroepen en politieke cafés. Je zorgt ervoor dat organisatoren voor activiteiten gevonden worden, en ondersteunt hen met het organiseren. Je ontwikkelt samen met hen bestaande en nieuwe activiteiten. Je weet de mensen in de afdeling te enthousiasmeren voor hun taak en signaleert en ondersteunt bij mogelijke knelpunten.

Wat ga je doen?

  • Binnen GroenLinks Rotterdam zijn vier inhoudelijke werkgroepen actief: Groen, Links, Open en Plus. Je bent sparringpartner voor de werkgroepvoorzitters, je denkt mee met de activiteiten en zorgt voor goede planning & afstemming;
  • In de afdeling worden politieke cafés (GroenLinks Café) georganiseerd en maatschappelijke organisaties ondersteund (GroenLinks Doet). Je bent sparringpartner voor de coördinatoren, denkt mee over de programma’s en zoor voor afstemming met andere activiteiten in de afdeling;
  • Je helpt mee met de organisatie van andere ledenactiviteiten zoals nieuwe-ledenavonden, inhoudelijke of sociale bijeenkomsten;
  • In samenwerking met het bestuurslid Diversiteit versterk je de diversiteit en inclusie in de verschillende activiteiten in de afdeling; 
  • Je denkt na over de ontwikkeling van activiteiten en ledenparticipatie. Samen met je collega-bestuursleden zorg je ervoor dat de functies binnen de afdeling worden vervuld.
  • Je bent lid van het afdelingsbestuur en je helpt mee aan de activiteiten die van daaruit worden georganiseerd.

Wie ben jij?

  • Je bent een enthousiaste verbinder;
  • Je bent een organisator die overzicht houdt; 
  • Je geniet van samenwerken met anderen. 

De meeste bijeenkomsten vinden ’s avonds of in het weekend plaats. Het lidmaatschap van het afdelingsbestuur kost ongeveer vier uur per week.

Wat bieden wij?

Alle functies binnen de afdeling worden op vrijwillige basis uitgevoerd. Bestuursleden worden voor twee jaar door de ALV benoemd. Het afdelingsbestuur is een uitdagende plek. Je leert veel over de partij en hebt invloed op de koers van de afdeling. Je hebt een gevarieerd en enthousiast team om je heen. Je wordt ondersteund door een landelijk netwerk. Daarnaast biedt GroenLinks actieve leden regelmatig gratis trainingen aan. 
Een functie als bestuurslid van de afdeling is statutair niet verenigbaar met een functie als volksvertegenwoordiger of wethouder binnen Rotterdam.

Solliciteren 

Heb je interesse of wil je meer weten om te bepalen of deze functie bij je past: neem contact op met Werenfried Spit (voorzitter@groenlinksrotterdam.nl).
Wil je reageren: stuur een motivatiebrief en cv naar de kandidatencommissie voor bestuursleden via penningmeester@groenlinksrotterdam.nl.
Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 1 mei.

Wij zoeken op dit moment een bestuurslid ledenbinding, maar mocht je geïnteresseerd zijn in andere onderdelen van het bestuurswerk dan maken we ook graag een keer kennis.

GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw motivatie om onze beweging en ons team te versterken.