Op haar sneakers staat Thamar Kempees op de barricades in en voor Rotterdam. Ze spreekt zich al jaren uit over het gebrek aan diversiteit en inclusiviteit en heeft nu haar zinnen op daadwerkelijke verandering gezet. Thamar heeft een grote liefde voor de (Rotterdamse) hiphopcultuur, leert en luistert graag naar Rotterdammers en koppelt met alle plezier onverwachte groepen aan elkaar. Ze draait niet graag om de hete brij heen, vindt dat sommige dingen best even mogen schuren en schuwt groeipijnen niet. Net als Rotterdam.

Aandacht voor zaken zoals armoede & schulden, diversiteit, kunst & cultuur en wonen zijn volgens Thamar enorm van belang, voor Rotterdam en heel Nederland. Enkele van deze thema’s trekt zij daarom ook door in haar werk als (festival)marketeer in de Rotterdamse cultuursector. Daarnaast vergroot zij haar kennis en die van anderen over diversiteit en inclusiviteit met haar intersectioneel feministische boekenclub.

De behoefte om meer te veranderen in de stad werd steeds sterker bij haar. Bewustwording creëren en vragen om verandering op social media was voor haar niet meer voldoende. Daarom stapt ze dit jaar met ambities en idealen in de rol van campagneleider voor GroenLinks Rotterdam,
samen met Douwe van der Stroom.

Voor Thamar is Rotterdam meer dan een stad, het is thuis. Dat gevoel verdient elke Rotterdammer. Daarom is het nu tijd voor een eerlijkere stad, een eerlijker thuis.

Foto Thamar Kempees geschoten door Rosa Quist.