Chabelle kent als zelfstandig ondernemer alle ins en outs van de culturele sector in Rotterdam en wil zich hard maken voor het opbouwen en versterken van de sector na de coronacrisis. Ook het inclusiever maken van de stad staat hoog op haar lijstje. Chabelle is een gedreven kandidaat, die met haar kennis en ervaring met cultuur van meerwaarde is voor GroenLinks Rotterdam.

Als betrokken activist zet Chabelle zich in voor intersectionele, queer en feministische doelen, alsook voor de klimaatbeweging. Ze gelooft in verandering vanuit de burger. Daarom werkt ze voor een zo sociaal, groen en gelijkwaardig mogelijk beleid.

Chabelle lag met Feyenoordshirtje in Schiebroek in de wieg, is opgegroeid in Zeeland en woont na een tussenstop in Utrecht inmiddels weer een aantal jaar in haar vertrouwde Rotterdam. Ze heeft de master Kunstbeleid- en Management afgerond en is zelfstandig ondernemer in de culturele sector. Door een verscheidenheid aan opdrachtgevers kent Chabelle het Rotterdamse kunstenveld vanbinnen en vanbuiten. Van filmfestivals tot kunstateliers en van startende theatermakers tot gevestigde opera. GroenLinks zet zich al jaren in voor een breed en geworteld cultuurbeleid. Chabelle komt als cultuurkandidaat in actie om in deze cruciale periode in kunst en cultuur te blijven investeren.

Chabelle staat op plek 12 op de kandidatenlijst en is onderdeel van het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Binnen de programmacommissie van GroenLinks Rotterdam heeft Chabelle de subgroep kunst & cultuur gecoördineerd.

Queers4Climate
Headerfoto gemaakt door Romy Fernandez.