GroenLinks wil opheldering over Jeroen van der Veer bij RCI

GroenLinks Rotterdam wil opheldering van milieuwethouder Alexandra van Huffelen (D66) over de benoeming van voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer als voorzitter van het Rotterdam Climate Initiative, het Rotterdamse samenwerkingsverband voor duurzaamheid.

Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks vraagt zich af of Van der Veer gezien zijn achtergrond bij oliebedrijf Shell de juiste persoon is om invulling te geven aan de ambitie om de Rotterdamse CO2-uitstoot te halveren. 'Ofwel Jeroen van der Veer is in één dag van zijn fossiele geloof gevallen, ofwel het Rotterdam Climate Initiative is de weg kwijt. Ik hoop het eerste, maar vrees het tweede.

Het Rotterdam Climate Initiative is een samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, Deltalinqs en milieudienst DCMR. Doelstelling van het RCI is een halvering van de Rotterdamse CO2-uitstoot in 2025 ten opzichte van het niveau in 1990. Van der Veer is de beoogd opvolger van Ruud Lubbers, die vanaf 2007 het voorzitterschap van het RCI bekleedde.