Wij hebben onszelf als doel gesteld meer diversiteit in de organisatie te brengen. Vooral mensen van kleur en/of biculturele achtergrond nodigen wij uit om te solliciteren.

Wie zijn wij?

GroenLinks is een actieve partij die landelijk en lokaal in de lift zit. De afdeling Rotterdam bestaat uit meer dan 1200 leden. GroenLinks Rotterdam heeft 5 raadszetels in de gemeenteraad en in totaal 16 zetels in 8 verschillende gebiedscommissies en 2 wijkraden. Ook hebben we 2 wethouders.

Het bestuur van GroenLinks Rotterdam is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de afdeling. De belangrijkste taken zijn het stimuleren van ledenparticipatie, het zorgen voor een financieel gezonde afdeling, het schrijven van een verkiezingsprogramma, het opstellen van kieslijsten, het voeren van campagnes en het ondersteunen van de GroenLinks-vertegenwoordigers in de gemeenteraad en de gebiedscommissies.

Wie zoeken wij?

Het bestuurslid Diversiteit en Inclusie draagt zorg voor het opzetten en uitbouwen van het diversiteitsbeleid van de afdeling. In samenwerking met alle andere bestuursleden zorg je ervoor dat diversiteit en inclusie een rode draad in alle portefeuilles zijn.

  • Je bent bestuurlijk verantwoordelijk voor het beleid dat bijdraagt aan het diverser en inclusiever maken van GroenLinks Rotterdam en je versterkt diversiteit en inclusie op verschillende niveaus binnen de afdeling;

  • Je werkt mee aan de ontwikkeling van GroenLinks Rotterdam als afdeling die in diverse maatschappelijke netwerken vertegenwoordigd is. Ook is er landelijk een netwerk Diversiteit en Inclusie bij GroenLinks waar je onderdeel van zult zijn;

Je draagt actief bij aan het scouten van divers GroenLinks talent voor alle posities binnen GroenLinks Rotterdam en gebruikt jouw brede netwerk om nieuw talent aan GroenLinks Rotterdam te binden.

Wij vragen een bestuurslid dat

  • Kennis heeft van diversiteit en inclusiviteit op beleidsmatig gebied;
  • In bezit is van een relevant netwerk en in staat is dit netwerk verder uit te bouwen en te onderhouden;

  • Beschikt over goede sociale vaardigheden en hebt het vermogen mensen te enthousiasmeren voor je ideeën;

  • Communicatief vaardig is en een proactieve houding heeft.

  • Iedere vier weken aanwezig zijn bij de bestuursvergadering en in overleg met collega-bestuursleden aanwezig zijn bij andere relevante bijeenkomsten zoals landelijke congressen, provinciale bijeenkomsten of bijeenkomsten van organisaties in de stad. Dat vraagt een inzet van ongeveer 4 tot 8 uur in de week. De meeste bijeenkomsten vinden ’s avonds of in het weekend plaats.

  • Op dit moment geen politiek vertegenwoordiger is voor GroenLinks in Rotterdam en ook niet de ambitie heeft dat vanaf 2022 te zijn. Dit omdat het bestuur de komende periode een belangrijke rol heeft in het voorbereiden van de gemeenteraadsverkiezingen.

Wat bieden wij?

Bestuursleden worden voor 2 jaar (via de ALV) benoemd en de functie is op vrijwillige basis. Je hebt je eigen portefeuille, maar denkt mee over alle onderwerpen die de vereniging aangaan. Het afdelingsbestuur van GroenLinks Rotterdam is, zeker in verkiezingstijd, een uitdagende plek. In twee jaar tijd leer je veel over de partij en heb je invloed op de koers van de afdeling. Het is bovendien een ideale functie om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en veel mensen te leren kennen.

Solliciteren

Wil je reageren: stuur een motivatiebrief en cv naar bestuur@groenlinksrotterdam.nl. Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 24 januari. Wij zoeken op dit moment een bestuurslid diversiteit en inclusie, maar mocht je geïnteresseerd zijn in andere onderdelen van het bestuurswerk maken we ook graag een keer kennis. GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw motivatie om onze beweging en ons team te versterken.

Heb je interesse of wil je meer weten om te bepalen of deze functie bij je past? Neem contact op met Isabelle van Woerkom (voorzitter@groenlinksrotterdam.nl).