Jos Poolman

Campagneteam

Campagne voeren? Is dat iets voor mij? Geen flauw idee, maar ik wist wel dat ik iets wilde doen. Nadat Trump werd verkozen in de VS snapte ik dat boos op Facebook lopen klagen niets hielp. Ik kwam in actie.

Ik begon als vrijwilliger voor de Tweedekamerverkiezingen van 2017. Ik ging met een huis-aan-huis-actie mee langs de deuren om mensen te vragen wat men belangrijke onderwerpen vond en wat men overwoog te stemmen. Vaak vertellen mensen dat ze niet geïnteresseerd zijn in politiek, maar delen vervolgens hele levensverhalen. Mensen hebben altijd wel een idee wat er anders kan. Het gaf mij ontzettend veel energie om naar mensen te luisteren en te snappen wat er allemaal speelde.

Een jaar later leidde ik zelf de huis-aan-huisacties als organiser bij de gemeenteraadsverkiezingen. In Delfshaven ging ik met een team vrijwilligers de straat op. We hebben er samen onze schouders onder gezet en hebben bij bijna driekwart van de wijk aangebeld. We hebben zo samen een prachtig resultaat weten te halen in de raad.

Nu razen we af op de Provinciale Statenverkiezingen, met kort daarna Europese Parlementsverkiezingen. Samen met Wies zit ik nu in het campagneteam van Rotterdam. Ondertussen heb ik geleerd ik dat campagne zeker iets voor mij is en dat ik dit nu doe met ontzettend veel plezier. Ik hoop nog meer mensen te bereiken en enthousiast te maken om met ons mee te doen! Politiek en campagne is er voor iedereen.