Arno Bonte GroenLinks Rotterdam Raadslid Gemeenteraad

Arno Bonte

Raadslid, voorzitter kandidatencommissie

Arno is vanaf 2005 raadslid, en was in de vorige periode tevens fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Rotterdam.

Arno Bonte (1978) kwam in 2005 in de gemeenteraad en is inmiddels een zeer ervaren all-round politicus. De afgelopen vier jaar heeft hij op stimulerende wijze leiding gegeven aan de stadsfractie. Naast zijn raadswerk is hij werkzaam als communicatieadviseur.

Arno is de afgelopen jaren gezichtsbepalend geweest voor GroenLinks in Rotterdam, onder andere door zijn opvallende optreden binnen de gemeenteraad en daar buiten. GroenLinks haalde door Arno’s acties rond de ov-chipkaart en meer recent door het sluiten van Odfjell de landelijke publiciteit. Vanuit de fractie krijgt hij dingen voor elkaar die bewondering en waardering oproepen. Hij is een pragmatisch tacticus en tegelijkertijd een bevlogen activist. Hij gaat er strijdbaar tegenaan.

Samen met fractievoorzitter Judith Bokhove wil Arno ook in deze raadsperiode GroenLinks sterk profileren. Arno trok de afgelopen jaren vooral op duurzame thema’s de aandacht. Kwetsbare groepen kunnen in deze crisistijd natuurlijk ook op GroenLinks vertrouwen. GroenLinks maakt zich sterk voor participatie van alle bevolkingsgroepen in de stad. 'Ik strijd voor een groener, linkser en vrijer Rotterdam', zegt hij. 'Voor een stad waarin je gezond adem kunt halen, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en je kan zijn wie je bent.'