Anneke van Dijk GroenLinks Rotterdam afdeling gebiedscommissie Prins Alexander

Anneke van Dijk

Gebiedscommissielid Prins-Alexander

Anneke van Dijk heeft ruime ervaring in de welzijns- en onderwijssector. Momenteel is ze trainer ouderbetrokkenheid op diverse basisscholen in Rotterdam. Ook geeft ze fietslessen aan vrouwen die nog niet kunnen fietsen en/of het fietsen na lange tijd weer oppakken.

Anneke werkt graag met andere mensen samen en is vaak de verbindende factor in teams. Een aantrekkelijke groene en gezonde omgeving is belangrijk voor haar, net als goede voorzieningen voor mensen die even niet mee kunnen komen en natuurlijk voor kinderen en jongeren. 

Anneke vindt dat het onderwijs in Rotterdam de volle aandacht verdient en dat de visie en aanpak van brede scholen versterkt kan worden. Ze vindt dat jongeren meer kansen moeten krijgen in plaats van allerlei verplichtingen. 'Samen met anderen in de gebiedscommissie ga ik werken aan een betere, groenere en sociale wijk. Inbreng van de inwoners is daarbij gewenst en noodzakelijk. Ik ga op zoek naar hen en ik hoop zij naar mij.' Het accent ligt de komende periode op de A13A16.