Workshop: (Sociale) mediatraining

In het voorjaar van 2017 organiseert GroenLinks Rotterdam een aantal workshops waar iedereen gratis aan mee kan doen. De workshops worden geleid door ervaren Rotterdamse politici en GroenLinksers uit het hele land. Op deze zaterdag wordt er door verschillende gastsprekers ingegaan op het omgaan met de pers en de inzet van sociale media.

Raadsleden en andere politiek actieven kunnen niet meer om de media heen. Zeker met de komst van de sociale media liggen er enorm veel kansen om je politieke boodschap op een zo effectief mogelijke manier uit te dragen en informatie te verzamelen van en over je kiezers. Hoe werkt dat? Wat kun je beter wel en beter niet doen? En hoe krijg je jouw verhaal succesvol in de media? Of hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal wordt opgepikt en succesvol wordt overgebracht door de verschillende media?
 
Tijdens een workshop op 10 juni geven Peter Jan de Werk (campagneleider van GroenLinks Rotterdam) en Harm den Oude (Gebiescommissielid IJsselmonde) een toelichting op de mogelijkheden van het gebruik van (sociale) media in de politiek. Social media goeroe Huub Bellemakers praat je bij over de do’s & don’ts en Sonja Kloppenburg (woordvoerder van de Universiteit Utrecht) geeft je inzicht in jouw toekomstige relatie met de media.
 
Deze workshops is geschikt voor mensen die een plaats op de lijsten voor gemeenteraad en gebiedscommissie ambiëren, maar zeker ook voor campaigners en andere geïnteresseerden. Iedereen is welkom en deelname is kosteloos. We beginnen om 10.30 uur en zijn halverwege de middag klaar. We zorgen voor lunch. De workshop houden we in The Hub (1e Middellandstraat 103). 

Het verdere programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 01 juli: Praktijkoefening met raadssimulatiespel

Ben je geïnteresseerd geraakt voor deze of een andere workshop? Iedereen is welkom! Het staat je vrij om je aan te melden voor één of meerdere workshops. Deelname is kosteloos. Meld je aan bij Cees Ottevanger (c.ottevanger@groenlinksrotterdam.nl). Je wordt dan op de hoogte gehouden van het programma en de locaties.Je kunt je ook aanmelden via dit aanmeldformulier:

Locatie

De Impact Hub
1ste Middellandstraat 103
3021 BD Rotterdam
Nederland