Workshop: het gedachtegoed van GroenLinks

In het voorjaar van 2017 organiseert GroenLinks Rotterdam een aantal workshops waar iedereen gratis aan mee kan doen. De workshops worden geleid door ervaren Rotterdamse politici en GroenLinksers uit het hele land. Op deze zaterdag wordt er door gastsprekers Herman Meijer en Paul Smeulders dieper ingegaan op het gedachtegoed van GroenLinks.

Deze workshop vindt plaats in The Hub. De inloop is vanaf 13:00 uur en we starten om 13:30 uur. Er zijn twee inspirerende sprekers uitgenodigd, die iets zullen vertellen over het gedachtegoed van GroenLinks en hoe dat hun politieke leven beïnvloed.

Herman Meijer, de eerste spreker, werd in 1990 gemeenteraadslid voor GroenLinks in Rotterdam. Daarna was hij in onze stad wethouder Stads- en sociale vernieuwing. Herman is van 2003 tot en met 2006 landelijk voorzitter geweest van GroenLinks.

De tweede spreker is Paul Smeulders. Paul is op dit moment Wethouder Financiën, Duurzaamheid en Grondzaken te Helmond. Daarvoor was hij fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale staten van Noord-Brabant. Paul stond tevens op de 13e plaats op de kandidatenlijst voor de Twee Kamerverkiezingen en is nu de eerste opvolger.

Naast het plenaire gedeelte zullen we in kleinere groepen discussiëren over Rotterdamse thema's. De workshop is om 16:30 uur afgelopen. Daarna kan informeel worden nagepraat en nader kennis worden gemaakt met elkaar.

Het verdere programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 06 mei: Het Rotterdamse politieke bestel
Zaterdag 20 mei: Debatvaardigheden
Zaterdag 10 juni: (Sociale) mediatraining
Zaterdag 01 juli: Praktijkoefening met raadssimulatiespel

Ben je geïnteresseerd geraakt voor deze of een andere workshop? Iedereen is welkom! Het staat je vrij om je aan te melden voor één of meerdere workshops. Deelname is kosteloos. Meld je aan bij Cees Ottevanger (c.ottevanger@groenlinksrotterdam.nl). Je wordt dan op de hoogte gehouden van het programma en de locaties.Je kunt je ook aanmelden via dit aanmeldformulier:

Locatie

De Impact Hub
1ste Middellandstraat 103
3021 BD Rotterdam
Nederland