Ledendag GroenLinks Rotterdam

Zie de Zuidzijde van de zonnige kant! GroenLinks Rotterdam brengt traditioneel bezoeken aan inspirerende projecten in Rotterdam. Dat voert ons dit keer naar IJsselmonde. Daar houdt GroenLinks Rotterdam op zaterdag 26 augustus a.s. een ledendag. Ook sympathisanten zijn van harte welkom.  

(tekst loopt door onder de foto)

Park de Twee Heuvels Ijsselmonde Judith bokhove groenlinks rotterdam harm de oude
Park de Twee Heuvels

Er staan twee interessante presentaties en een rondleiding door Park de Twee Heuvels gepland. Aansluitend zullen we, met wie dat willen, gezamenlijk wat drinken. Zodat we elkaar in informele setting wat beter kunnen leren kennen. 

Zowel het bestuur, de fractie, als de gebiedscommissies van GroenLinks Rotterdam zullen vertegenwoordigd zijn. Er is dus ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en het kenbaar maken van eventuele interesses. Aanmelden van tevoren wordt op prijs gesteld. Dat kan door een mail te sturen naar: secretaris@groenlinksrotterdam.nl

Programma
10:00 Ontvangst in Brasserie op Zuid 
10:15 Presentatie Buitenplaats Brienenoord
11:00 Bezoek Park de Twee Heuvels
11:45 Presentatie Theater Islemunda 

Buitenplaats Brienenoord

Voor wie in Rotterdam is opgegroeid is de Arend en de Zeemeeuw een begrip. Er waren buurthuizen in Carnisse, de Afrikaanderwijk, Crooswijk en nog veel meer plekken.
Idealisten waren het, de mensen die al dat sociale werk vorm hebben gegeven vanaf diep in de vorige eeuw. Het meest in de herinnering gebleven is misschien wel het Kamphuis van de Arend en de Zeemeeuw op het eiland Brienenoord.
Tijden veranderen. Veel van de toenmalige buurthuizen bestaan niet meer of hebben een andere functie gekregen, ook het Kamphuis op het eiland.
Maar één ding is niet veranderd. Idealisten zijn er nog steeds. Mensen die het niet bij dromen alleen laten maar die ook de handen uit de mouwen steken om de wereld te veranderen. Beetje bij beetje, soms op een klein plekje Rotterdam.
Op de plek van het oude Kamphuis is nu buitenplaats Brienenoord, mensen die bezig zijn om iets nieuws en iets moois op te bouwen. Wat komt er in de plek? Uit oud puin en nieuwe dromen wordt iets moois opgebouwd.

Bezoek Park de Twee Heuvels

Park de Twee Heuvels is het mooiste park van Rotterdam, vindt Harm de Oude, gebiedscommissielid in IJsselmonde. Maar blijft dat zo? De gemeente heeft grootse plannen met het park. Er komt een natuurzone, een waterspeelplaats en… woningbouw. Zijn alle plannen slecht of is een constructieve houding mogelijk op onderdelen? Een rondwandeling met discussie.

Presentatie Theater Islemunda

IJsselmonde staat niet bekend als het culturele walhalla van Rotterdam. Toch gebeuren ook op cultureel gebied hier bijzondere dingen en Islemunda is de spil daarbij. Hoe ze dat doen? Dat hoor je als je er bij bent.

Locatie

Verzamelpunt: Brasserie op Zuid
Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam
Nederland