GroenLinks Café: Cultuur op Zuid

Kom ook naar het GroenLinks Café: een discussieavond waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Of je nu lid bent of gewoon nieuwsgierig. Een gastspreker leidt de avond in en daarna gaan we met elkaar in discussie over actuele thema's.

In september 2019 zijn plannen bekend geworden voor het bouwen van een zogenaamde cultuurcampus op Zuid. Het moet een icoon worden met een aantrekkingskracht zoals ook de Markthal dat heeft. Een campus voor het stimuleren van cultuur, onderwijs en toerisme. Met mogelijk prijskaartje van 300 miljoen euro(!).

Op het moment gaat slechts 8,5% van het cultuurbudget van de gemeente Rotterdam naar de zuidoever. Met dit project moet dat worden rechtgetrokken.

Het is een mooi streven, maar is het echt zo beroerd gesteld met cultuur op Zuid? Zitten bewoners wel op zo’n cultureel icoon te wachten? Zien zij ‘cultuur’ hetzelfde als de gemeente? En wat voor ideeën zijn er voor de invulling van de nieuwe culturele campus? Wie wordt betrokken in de planvorming? Dit soort vragen en (hopelijk) antwoorden worden behandeld door sprekers en bezoekers bij dit GroenLinks Café.

Heb je ideeën, laat het horen! Ons raadslid Jimmy Smet (woordvoerder cultuur) laat zich graag inspireren.

Sprekers:
Jimmy Smet (raadslid GroenLinks)
Femke Bouwer-Van Schie (gebiedscommissielid IJsselmonde)
Zoë Cochia (eigenaar van galerie Niffo, cultuurverbinder op Zuid)
Wilma Franchimon (directeur Codarts, mede-initiatiefnemer van de Cultuurcampus)

Programma:
Inloop 19.30 uur
Begin 20.00 uur
Einde 22.00 uur

Locatie

Koffie & Ambacht
Ebenhaëzerstraat 52A
3083 RP Rotterdam
Nederland