GroenLinks Café: China

Kom ook naar het GroenLinks Café: een discussieavond waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Of je nu een partijtijger bent of gewoon nieuwsgierig. Een gastspreker leidt de avond in en daarna gaan we met elkaar in discussie over actuele thema's.

Het land China komt tegenwoordig veel in het nieuws. De handelsoorlog met de VS, de spionagepraktijken via Huawei, de protesten in Hong Kong. Minder vaak hoor je over lange termijn ontwikkelingen als de 300 miljoen mensen die de armoede zijn ontvlucht, de massale investeringen in wetenschap en onderwijs, de nieuwe handelsverbindingen tussen China en het Europese continent.

De een spreekt van het gele gevaar, de ander ziet studie- of ondernemingsmogelijkheden. Hoe moeten we omgaan met de opkomst van dit land? Moeten we bang zijn dat het westen de macht moet delen? Of wordt het wel eens tijd dat een niet-westers land meer te zeggen heeft op het wereldtoneel? En wat betekent de opkomst voor de stad Rotterdam, dat al 40 jaar een stedenband heeft met Shanghai?

Programma:
19:30 inloop
20:00 start
22:00 einde programma en daarna borrel

Locatie

Nivon Rotterdam
Dirk Smitsstraat 76
3031 XE Rotterdam
Nederland